lørdag 12. mars 2016

På hjemveien i Spania

De fem ukene er gått, i morges fylte vi bilen med alle sakene og la kursen mot nord. Soloppgangen var det ikke noe å si på! Vi har kost oss, lest masse bøker, sett litt av hvert og fått mye sol for årstiden, men det føles som om livet er satt litt på vent, så nå gleder vi oss til å ta det igjen.

Siste soloppgang

Nå tar vi en litt annen rute, vi tar sikte på å kjøre inn i Frankrike vest for Pyreneene. Ågot har lest reisehåndbøker, og vi kjører på motorveier mot nord så fort vi kan til vi kommer til distriktet der don Quijote kom fra. Først stopper vi i Viso del Marques der det skal ligge et flott renessanseslott. Men selvfølgelig - vi kommer frem litt etter 1300, da er det jo siesta og ingen mulighet til å slippe inn. Men vi slipper inn i kirken ved siden av. På veggen er det hengt opp en utstoppet krokodille fra Nilen!!! Den skal være flere hundre år gammel.




Neste stopp var Puerta Lapice. Der ligger vertshuset som Don Quijote skal ha trodd var en borg , det kalles i dag Venta del Quijote. På gådsplassen ble han "slått til ridder" av verten. Vertshuset er godt tatt vare på og dette er en stor attraksjon, turbusser er der. Et kinesisk par tar bilder utenfor. og så er jo vi der!

Også Don Quijote
Don Quijote

Torbjørn på plassen der Don Quijote
ble "slått til ridder"


Så er det noen mil til Consuegra. Der ligger det en gammel maurisk borg på en høyde over landsbyen, og ved siden av den er 10 vindmøller som er godt vedlikeholdt. De er fra don Quijotes tid, og de vindmøllene han kjempet mot var av samme type, men ligger i en annen landsby. Fantastisk utsikt fra toppen, slettelandskapet er stort og åpent så vi ser langt utover, slik som maurerne også gjorde. Må vi kanskje lese don Quijote etter dette?

Consuegra - den mauriske borgen høyt over slettene
En slik vindmølle var det Don Quijote slåss med

Alle veier i Spania fører til Madrid, og vi kommer oss forbi hovedstaden uten varige men, vi kjører i en svær bue utenom. Madrid ligger på ca 600 m, men vi skal høyere. På veien mot vårt overnattingssted er vi over 1200 m. Vi overnatter i Medinacela, den ligger også på ca. 1200 m, på en høyde. En fantastisk spesiell gammel landsby som vi selvsagt ikke har hørt om. Det er kaldt om natten, men ikke frost. Navnet på byen er en mix av arabisk (medina-by) og keltisk (okela-ås).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar