søndag 21. februar 2016

På bytur til Malaga sentrum

El Parque de Málaga.JPG
Parque de la Alameda, sett fra sentrum
Vi tar oss flere byturer inn  til sentrum.  Veien inn går langs strandpromenaden, langs kystveien der også bussene går.  (Ikke langs motorveien, da, for den går i en stor bue langt over byen).

Det er fine strender nedenfor veien på hele strekningen med strandbarer og stasjoner for utleie av solstoler osv.  En del av dette er stengt nå, noen få er åpne.

Når vi kommer helt  inn i byen går veien først forbi en lang, nydelig park på venstre side, Parque de la Alameda, og når vi spaserer er det fint å gå i sikk-sakk gjennom parken med alle fontenene, statuene og en masse palmer og trær, mange eksotiske.


På høyre side langs fjellsiden ligger borgen Alcazaba og litt høyere ruinene av Gibralfaro.  Det er et flott syn fra byen.  Jeg har vært inne i Alcazaba en gang før.  Det var bra, men kan ikke helt måle seg med Alcazar i Sevilla, for dem som har sett det.  Så jeg har ikke behov for å gjøre det på nytt, og Torbjørn er lite interessert i å besøke borger innvendig.  Men jeg tror vi må ta turen opp på Gibralfaro en gang for å få med utsikten.


Castillo de Gibralfaro, Málaga, Spain
Utsikt fra Gibralfaro-ruinene
Malaga Alcazaba 25-9-2007a.JPG
Malagas borg heter Alcazaba



l'auvent en gros planPå sjøsiden av parken ligger havnen.  Her kan en ofte se cruiseskip som legger til litt lenger ute.

Noen ganger kan en også se fergen som går fra Malaga til Melilla i Nord-Afrika. (Melilla er en liten spansk bosetning omkranset av Marokko).  

Det er som regel masse folk her, både lokale og turister, det er her familiene går når de er i sentrum, spesielt når det er sol.  På den ene siden av havnen ligger det en lang rekke barer, uterestauranter og en ny avlegger av Pompidou-museet.  Der har jeg ikke vært ennå.

"Pergolaen" på bildet er spektakulær men gir ikke så mye skygge som det kan se ut som, jeg vet det, jeg har prøvd å gjemme meg for solen der!






Når vi har gått forbi parken ser vi den gamle byen opp til høyre.  Nærmest er Calle Larios, parade- og shoppinggate med motebutikker, skobutikker, gullsmedutsalg og gatemusikanter.  I enden av den ligger Plaza de la Constitucion som med med kafeer og barer.  Mye av bygningene her dette er fine, gamle hus som er godt vedlikehold og oppusset.  Det er flere andre plazaer og torg i gamlebyen.  Selvsagt er det også en flott katedral her.  Men det er mange andre kirker, du runder et hjørne og så ser du plutselig et lite kirketårn eller noen helgenbilder på veggen.


En av kirkene i sentrum


Liten dekorasjon på veggen



Dette nydelige portrommet var låst
Lenger innover er det et mylder av trangere gater med og uten biltrafikk.  Her synes jeg det er koselig å rusle omkring, vindus-shoppe i alle de rare butikkene, ta en kopp kaffe på en liten kafe. Her er det små gallerier, butikker med flamencodrakter, brukthandlere, antikvariater, ost, delikatesse, godteri, små klesbutikker for store og små med klær du i alle fall ikke får hjemme.  Jo lenger vekk fra Calle Larios, jo bedre er det.

Gamlebyen er mye større enn jeg var klar over, i går var jeg på en konsert i Teatro Cervantes, det lå nesten 1 km fra hovedgaten, men likevel midt i mylderet av smågater, og et yrende liv ute på restauranter og barer selv nå i februar.


Matbasaren
I gamlebyen ligger også matbasaren.  Den er åpen hver dag fra tidlig til kl 1400.  Den er ikke fullt så stor som matmarkedet i Budapest, Eva, men det er utelukkende mat det går i, ikke så mye om en souvenir eller et postkort sniker seg inn her.

FISKEDISKENE er et syn for seg selv! Enorme reker, normale reker, blekksprut i alle mulige utgaver, og mange slags fisker, fra kjempestore tunfisk til bittesmå sardiner, alt ser helt friskt ut.

Frukt og grønnsaker er det også naturligvis, men der er utvalget så stort på Supersol i nabolaget at det rekker til det meste.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar